Бюлетин България

Сензационно! Къде отиват гласовете от чужбина?

Екипът на Българска асоциация по изборни системи и Агенция за прогнози и анализи пресметна и публикува разпределението на мандатите от Избори за народни представители 2014 с и без гласовете от чужбина и направи сравнение между двата резултата.

Прочети още: Сензационно! Къде отиват гласовете от чужбина?

Меморандум 07 - Становище относно конституиране и състав на ЦИК

Във връзка със зачестилите въпроси на тема конституиране и състав на ЦИК, екипът ни публикува официално становище на Българска асоциация по изборни системи по темата.

Прочети още: Меморандум 07 - Становище относно конституиране и състав на ЦИК

Сензационно! Разпределението на мандатите в новия парламент

Екипът на Българска асоциация по изборни системи и Агенция за прогнози и анализи пресметна и публикува преди ЦИК разпределението на мандатите от Избори за народни представители 2014:

Прочети още: Сензационно! Разпределението на мандатите в новия парламент

Да познаеш изборите

Настоящата публикация разглежда динамичното разпределение на мандатите по изборни райони през изборния ден. Използвани са усреднени данни от екзитпол на поне пет агенции. Посоченото разпределение не се влияе от броя гласували в изборния ден, а използва единствено данни от социологическите агенции. Точността на направеното разпределение в регионален мащаб, спря-мо окончателните резултати на Централната избирателна комисия, дава грешка от под пет на сто.

Прочети още: Да познаеш изборите